Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag openen duizenden monumenten in heel Nederland in het tweede weekend van september gratis hun deuren voor publiek.

Open Monumentendag wordt georganiseerd door Nederland Monumentenland in samenwerking met lokale comités door het hele land. Met dit evenement willen zij gezamenlijk de aandacht voor de monumenten vergroten door dit bijzondere Nederlands cultureel erfgoed toegankelijk te maken en het daarmee te behouden voor een breed publiek.

Open Monumentendag Medemblik vindt nu al enkele jaren plaats door de inzet van het Open Monumentendag Comité. Het comité is verantwoordelijk voor het neerzetten van een inspirerende Open Monumentendag waarin het prachtige aanbod aan erfgoed en monumenten in de gemeente in het zonnetje wordt gezet. Dit betekende dat er jaarlijks in het tweede weekend van september de deuren van circa 50 monumenten verspreid over de hele gemeente open werden gesteld voor iedere geïnteresseerde. Van maart tot en met september is het comité druk bezig met de voorbereidingen om deze openstellingen mogelijk te maken en hier zo veel mogelijk mensen bij te betrekken.